NPO
NTR
30 mei 2011

 

Naam: Minhaj al Quran

Oppervlakte: 150m2

Oprichtingsjaar/Bouwjaar: 1995

Capaciteit: 100 personen

Etniciteit: Pakistaans

Taal: Urdu

 

Elke week staat een moskee in de schijnwerpers: in de week van de eerste aflevering was dat de Minhaj al Quran in Den Haag

 

De Minhaj al Quran is onderdeel van een Pakistaanse islamitische organisatie. De Minhaj is een wereldwijde georganiseerd en actief in meer dan 70 landen. Bij elkaar heeft de Minhaj een miljoen leden. Een belangrijk uitgangspunt voor de leden is vrede en geweldloosheid, dat blijkt uit de fatwa van Dr Muhammad Tahir-ul-Qadri. Hij is de leider van Minhaj al Quran sprak een theologisch onderbouwde fatwa uit tegen terrorisme.

 

 

 

 

Waar een kleine moskee groot in kan zijn blijkt wel uit deze Haagse Minhaj al Quran. De moskee is gevestigd in een klein gebouwtje en maakt op het eerste gezicht een bescheiden indruk. Toch organiseert deze moskee jaarlijks een islamitische mega-event; het Mawlid Festival. Meer dan 1000 bezoekers bezoeken het festival dat in het teken staat van de geboorte van de Profeet Mohammed (vzmh). Het thema was 'Jihad van kennis, liefde en vrede'.

 

Kijk voor meer informatie op:

 

www.minhaj.nl

 

www.mawlidfestival.nl